Шумер поділився «планом Б» щодо пакета допомоги Україні та Ізраїлю

Шумер поділився «планом Б» щодо пакета допомоги Україні та Ізраїлю

Лідер більшості Чак Шумер заявив демократам у Сенаті, що він планує змусити голосувати законодавців за пакет допомоги Ізраїлю та Україні, позбавлений положень про безпеку кордону, пише NBC News.

Ця заява була зроблена після того, як республіканці дали зрозуміти, що вони заблокують весь двопартійний законопроєкт про безпеку кордону та іноземну допомогу, сказав один з представників демократів у Сенаті. Якщо проєкт закону отримає принаймні 60 голосів, процедурна пропозиція призведе до голосування щодо скороченого пакета іноземної допомоги, який включає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Голосування щодо того, чи розглядати пропозицію переходу до більш вузького пакета допомоги, ймовірно, відбудеться незабаром після першого процедурного голосування щодо ширшого законопроєкту про кордон і допомогу.

Лідер меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл, який підтримав законопроєкт про безпеку кордону на суму 118 мільярдів доларів, що група сенаторів-республіканців погодила з демократами, висловив підтримку голосуванню за законопроєкт про додаткову допомогу без положень про кордон.

«Є й інші частини цього додатка, вони також надзвичайно важливі — Україна, Ізраїль, Тайвань, — сказав МакКоннелл. — На мій погляд, ми все ще повинні зайнятися рештою, тому що це важливо».

Менш ніж через 48 годин після того, як у неділю було оприлюднено текст двопартійного законопроєкту про безпеку кордону, сенатори-республіканці дали зрозуміти, що цей закон не має життєздатного шляху для прийняття.

Палата представників відхилила окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю у вівторок на тлі внутрішньої боротьби в Конгресі щодо законопроєкту про кордон у Сенаті.