«Афіші» — 30 років: як відзначав свято головний інфоресурс слов’янської діаспори Сакраменто

«Афіші» — 30 років: як відзначав свято головний інфоресурс слов’янської діаспори Сакраменто

Цього року медіахолдинг «Афіша» — головний інформаційний ресурс слов’янської діаспори Сакраменто — відзначив свій 30-річний ювілей.

Українець Давид Пономар заснував медіахолдинг 1993 року. Тоді ж він заснував і перше в Каліфорнії телебачення російською мовою. Уже 1996 року було відкрито радіомовлення, а 1998-го почалося видання газети «Діаспора». Газета «Вечірній Сакраменто», також двомовне видання (англійською та російською мовами) «Діалог» і журнал Location — всі ці публікації в друкованому форматі свого часу були затребуваними та служили на користь жителям Сакраменто.

«Афіша» надає підтримку «Community Connection Center» і бере участь у багатьох благодійних проєктах. За ці роки «Афіша» стала не просто джерелом інформації, а й справжнім рупором іммігрантів, допомагаючи їм адаптуватися до життя в новій країні, розвиватися і досягати успіху.

«Афіша» жила і розвивалася разом із нашою діаспорою, переживаючи як щасливі, так і кризові часи. Але, як би не було складно, «Афіша» завжди залишалася вірною своїй місії — бути надійним джерелом інформації та підтримкою для наших співвітчизників.

Сьогодні «Афіша» — це:

  • Однойменний журнал «Афіша», що містить корисну ділову інформацію на всі випадки життя для співвітчизників, які проживають у Сакраменто. Особливою популярністю в журналі користується секція приватних оголошень.
  • Газета «Діаспора», що регулярно висвітлює події і веде літопис життя нашої діаспори. Газета виходить 2 рази на місяць і доступна безкоштовно у всіх слов’янських магазинах міста.
    Радіо «Етно ФМ», яке щодня звучить в ефірі на хвилі 87.7 FM.
  • Новинні портали «Вечірній Сакраменто», «Українська діаспора» та diasporanews.com, де можна знайти свіжі новини, цікаві статті, анонси заходів та багато іншого.

Афіша відкриває нові шляхи для комунікацій шляхом розвитку своїх застосунків, використання мобільних чат-ботів у telegram-каналах, інтернет-мовлення радіо- та відеопрограм прямо зі студії, а також нарощує присутність у соціальних мережах, що обчислюється мільйонами переглядів поширюваного контенту.

Останнє нововведення «Афіша в 2 кліки» дасть змогу кожному іммігранту отримати доступ до безцінної інформації з журналу “Афіша” буквально за дві секунди.

У зв’язку зі знаменною подією минулого четверга в залі Platinum Palace відбувся святковий гала-концерт. Під одним дахом зібралися разом сотні людей — друзів, партнерів, читачів і слухачів «Афіші». В атмосфері свята і ностальгії гості згадували про пройдений шлях, про досягнення і перемоги, про труднощі, які доводилося долати разом.

Одним із найяскравіших моментів вечора стало вручення відзнак видатним членам діаспори Сакраменто, які зробили внесок у розвиток нашої спільноти та допомогли співвітчизникам покращити якість життя. Конгресмен Kevin Kiley, який привітав окремих представників нашої діаспори та відзначив їхній внесок у розвиток нашого міста.

Кульмінацією вечора стало оголошення «Людини року»: читачі газети «Діаспора» та слухачі ETHNO FM обрали її з 23-х героїв проєкту «Обличчя столиці», інтерв’ю з якими було опубліковано в газеті впродовж минулого року. Цьому проєкту вже 6 років. Його учасники — це наші іммігранти, які домоглися успіху з нуля, і стали допомагати іншим таким самим іммігрантам, як вони, які приїхали до Сполучених Штатів.

Історії публікуються вже понад п’ять років на сторінках газети «Діаспора» в рубриці «Обличчя столиці» і на сайті diasporanews. com у рубриці ОБЛИЧЧЯ (ЛИЦА).

У 2018 році Обличчям столиці та Людиною року, на думку читачів «Діаспори» та слухачів ETHNO FM став Олександр Мехтієв. Коли він прийшов на роботу в службу безпеки DMV, він не став просто сидіти за столом і дивитися за порядком. Він створив справжню довідкову службу для іммігрантів, які хочуть отримати права або ID.

У 2019 році Обличчям столиці та Людиною року, на думку читачів «Діаспори» та слухачів ETHNO FM, став Володимир Ярмолюк — людина настільки різнобічна, що зуміла об’єднати в собі кілька покликань. Він пастор церкви Дім Отця, засновник Слов’янського культурного центру, який дуже активно допомагає новим іммігрантам, а ще великий любитель футболу і навіть грав за міську команду Rusac, — старожили напевно її пам’ятають.

У 2020 році Обличчям столиці та Людиною року, на думку читачів «Діаспори» і слухачів ETHNO FM, стала Лариса Гончар — засновниця однієї з найвідоміших у Сакраменто шкіл, Community Outreach Academy. Це школа, у якій розвивають академічні здібності учнів, роблячи наголос на збереженні рідної культури та мови.

У 2021 році Обличчям столиці та Людиною року, на думку читачів «Діаспори» та слухачів ETHNO FM, став не один, а одразу троє людей, троє братів: Максим, Стас і Влад Попови. Читачі підтримали їх за мужність і добрі серця. Коли тривало голосування, — почалася повномасштабна війна в Україні. Три брати активно допомагали евакуювати мешканців України та підтримували десятки родин, які намагалися потрапити через кордон із Мексикою. Але крім цього у них є і професійна історія успіху — це автосервіс. До бізнесу вони знайшли творчий підхід, створивши відеоканал і за рік набрали майже 100 тисяч підписників!

У 2022 році Обличчям столиці та Людиною року, на думку читачів «Діаспори» та слухачів ETHNO FM, стала ріелторка Світлана Кравченко. Читачів надихнула та розчулила історія Світлани, яка багато років тому полишила на батьківщині власні мовні курси, свій кабінет із секретаркою в Міністерстві зовнішньоекономічних зв’язків, викладацьку роботу в банківсько-фінансовому інституті та приїхала до США. Вона пішла шляхом більшості іммігрантів, розпочавши з важкої фізичної праці, і змогла встати на ноги та знову зробити успішну кар’єру.

Обличчям столиці та Людиною року — 2023, на думку читачів «Діаспори» та слухачів ETHNO FM, стала Світлана Шраменко, вона набрала 20% голосів читачів і посіла перше місце! Світлана — агентка з нерухомості та страхування, фахівчиня відділу психіатрії Департаменту охорони здоров’я Yolo County. Світлана — приклад того, як можна досягти успіху у своїй професії, залишаючись при цьому чуйною і чуйною людиною. Вона є активним членом слов’янської діаспори Сакраменто і завжди готова прийти на допомогу тим, хто її потребує. Інтерв’ю зі Світланою, яке було опубліковано торік у газеті «Діаспора» можна прочитати на сайті diasporanews.com

Якщо Ви хочете запропонувати кандидатів до проєкту «Обличчя столиці», — людей, які розпочали в імміграції з нуля та досягли висот у своїй професії, людей, чий приклад може надихнути інших, — напишіть нам — 4diasporanews@gmail. com, і ми будемо раді запросити героя до студії ETHNO FM, до програми «Обличчя столиці», опублікувати його історію в газеті «Діаспора»!

Усі історії проєкту ОБЛИЧЧЯ СТОЛИЦІ — diasporanews.com/faces/

Дякуємо за фоторепортаж, який зробив Віталій Брунза і передав атмосферу нашого яскравого свята!