Україна потопила ще один російський військовий корабель. Відео

Україна потопила ще один російський військовий корабель. Відео

Українська розвідка повідомляє, що семеро російських моряків загинули і ще шестеро отримали поранення внаслідок удару та затоплення російського патрульного корабля під час атаки безпілотника, пише BBC.

Корабель «Сергій Котов» був підбитий рано вранці у вівторок. У Службі військової розвідки України повідомили, що корабель Чорноморського флоту отримав пошкодження корми, а також правого та лівого бортів. У Кремлі це не коментують, але деякі російські блогери підтвердили факт затоплення «Сергія Котова». Головне управління розвідки України (ГУР) у Telegram повідомило про евакуацію 52 членів екіпажу.

«Сергій Котов» — один із чотирьох сторожових кораблів, побудованих для проекту 22160 ВМФ Росії. Раніше він зазнав атак з боку України у вересні минулого року.

«Зараз цей корабель знаходиться на морському дні», — сказав речник ВМС України Дмитро Плетенчук, додавши, що на борту міг також бути гелікоптер.

За даними України, судно брало участь в атаці на острів Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року разом з крейсером «Москва», який пізніше того ж року був потоплений Україною.

Україна заявила, що вартість затонулого корабля «Сергій Котов» склала 65 мільйонів доларів, додавши, що він був підбитий біля Керченської протоки. На відео, опублікованому на каналі ГУР, видно момент удару по кораблю.

ГУР також опублікувало запис командира 184-ї бригади ВМФ РФ, відповідального за «Сергія Котова», який заявив, що корабель атакували п’ять безпілотників.

За даними аналітичного центру Міжнародного інституту стратегічних досліджень, з початку великої війни було знищено або пошкоджено щонайменше 13 кораблів ВМС Росії. Минулого місяця ще один російський десантний корабель «Цезарь Куніков» був затоплений морськими безпілотниками MAGURA V5 на південь від міста Ялта.