Зброярку фільму «Іржа» визнали винною у смерті української операторки Галини Гатчінс

Зброярку фільму «Іржа» визнали винною у смерті української операторки Галини Гатчінс

Наглядачку за зброєю у фільмі «Іржа» Ганну Гутьєррес-Рід визнали винною у ненавмисному вбивстві, коли Алек Болдуін на знімальному майданчику застрелив українку, операторку Галину Гатчінс. Про це повідомляє Euronews.

Суд присяжних визнав інспекторку з озброєння винною у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчінс, яку застрелив актор Алек Болдуін під час репетиції на знімальному майданчику вестерну «Іржа».

Прокурори заявили на суді, що Гутьєррес-Рід несвідомо принесла бойові патрони на знімальний майданчик, і вони залишалися там щонайменше 12 днів до фатальної стрілянини, що дало зброярці достатньо часу, щоб їх вилучити. Прокурорка Карі Морріссі розповіла про «постійні, нескінченні порушення техніки безпеки» на знімальному майданчику «Іржі» та про «дивовижну недбалість» Гутьєррес-Рід щодо безпеки зброї.

Прокурори також стверджували, що зброярка неодноразово пропускала або нехтувала стандартними протоколами безпеки зброї, які могли б виявити бойові патрони.

Відразу після зачитування вироку в суді суддя наказав передати 26-річну зброярку під опіку помічників. Провідний адвокат Джейсон Боулз заявив, що Гутьєррес-Рід подасть апеляцію на вирок, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 18 місяців і штраф у розмірі 5 000 доларів.

Адвокат батьків Галини, Ольги та Анатолія, і сестри Світлани виступив із заявою, в якій висловив своє задоволення вироком, винесеним у середу.

Алеку Болдуіну, виконавцю головної ролі та співпродюсеру фільму «Іржа», у січні велике журі присяжних висунуло звинувачення у ненавмисному вбивстві. Він направив пістолет на Гатчінс на знімальному майданчику неподалік від Санта-Фе, штат Нью-Мексико. Пістолет вистрілив, убивши операторку і поранивши режисера Джоела Соузу.

Цей суд був преамбулою до судового процесу над Болдуіном, запланованого на липень. Він не визнав себе винним.