Які страви української кухні найбільше подобаються американцям: опитування

Які страви української кухні найбільше подобаються американцям: опитування

У США живе та перебуває багато українців — звісно, час від часу вони дивують своїх американських друзів, знайомих, сусідів та колег, готуючи для них страви традиційної української кухні. Виявляється, що багатьом американцям українська їжа дуже смакує.

Кілька місяців тому один з користувачів Reddit спитав американців про те, яка українська страва їм найбільше до вподоби. Ми зібрали та розширили перелік, який вони наводять.

Борщ

Головна страва та нематеріальна культурна спадщина України — це борщ. Він готується на основі буряка, який надає характерний червоний колір. У склад борщу входять також картопля, морква, цибуля, томати, капуста, часник, часто солодкий перець, він може бути з м’ясом, з квасолею, грибами й навіть з рибою. Борщ може бути поданий з кислою вершковою сметаною та свіжою зеленню, пампушками з часником, або хлібом із солоним салом та сіллю — у кожної ґаздині борщ свій, як і спосіб подачі.

Вареники

Це традиційна страва української кухні: варені тістові вироби, що наповнені різноманітними начинками, такими як капуста, картопля, сир, м’ясо, ягоди або навіть каша. Вони зазвичай подаються з вершковим маслом або сметаною, шкварками або смаженою цибулею, а солодкі можуть бути приправлені цукром або сиропом.

Сирники

Ця страва складається з м’якого кисломолочного сиру, яєць, муки та цукру. З цих інгредієнтів формуються невеликі шайбочки, які потім смажаться на сковороді або печуться в духовці. Сирники зазвичай подаються з вершковим маслом, сметаною або фруктовими соусами чи свіжими фруктами і ягодами. Можуть бути як солодкими, так і несолодкими, останні можуть містити зелень.

Голубці

Голубці — це рулети або конвертики, зазвичай з листя білокачанної або пекінської капусти, які начиняють фаршем з м’яса або птиці, рису та овочів. В Україні також готують голубці з картоплею, з грибами та іншими начинками. Страва запікається або тушкується в томатному соусі, у поєднанні томату зі сметаною, або у бульйоні. Ця страва має виразний смак та аромат і часто подається як основне блюдо на обід або вечерю.

Пиріжки

Це невеликі кулінарні вироби з тіста із різноманітними начинками, такими як м’ясо, капуста, картопля, яйця, зелень, риба або фрукти. Після формування тіста і начинки пиріжки запікаються або смажаться до золотистого кольору. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, залежно від вибраної начинки.

Налисники

Тонкі, пластичні, близькі до французьких крепів млинці, які зазвичай заповнюють начинкою: дуже часто це сир або поєднання сиру з іншими продуктами (американцям подобається сир з вишнями, або сир-мак-вишні), також це може бути м’ясо, яйця або фрукти чи ягоди. Налисники згортають у трубочки, конвертики або пакетики. Вони можуть бути запечені, смажені або просто обсмажені на сковороді. Налисники часто подають з вершковим маслом, сиропом, медом або сметаною.

Медовик

Традиційний торт, який складається з шарів м’якого медового тіста, зазвичай просоченого медом або сиропом, і між ними розташовуються шари вершкового крему або сметани з цукровою пудрою, іноді додають ягоди. Після збирання торта його зазвичай залишають на кілька годин або навіть на ніч, щоб просочити шари та зм’якшити тісто. Медовик має ніжний смак меду та вершкового крему і є популярним десертом на святкових заходах та родинних святкуваннях.

«Шуба» та «олів’є»

Як не дивно, багатьом американцям подобаються ці радянські страви, які згадують як українські. Оселедець під «шубою» — це салат зі шарів варених або маринованих овочів (зазвичай картоплі, моркви, буряка), нарізаного оселедця, яєць та майонезу. Іноді додають терті свіжі яблука та твердий сир. «Олів’є» ж складається з овочів: картопля, морква, свіжі або консервовані огірки, зелений горошок, вареної ковбаси або м’яса та яєць. Інгредієнти нарізають на дрібні кубики та змішують з майонезом. Страви переважно подаються на святкових столах, особливо на Новий рік чи Різдво.