Українець стане креативним директором виступу однієї з країн ЄС на «Євробаченні»

Українець стане креативним директором виступу однієї з країн ЄС на «Євробаченні»

Канал RTL залучив українця Германа Ненова до роботи над постановкою Люксембурзького виступу для «Євробачення-2024» — це буде композиція «Fighter» Талі Голергант. Про це повідомляє Eurovoix.

Координатор «Євробачення» від RTL Ерік Леманн висловив гордість і захват делегації Люксембургу від співпраці з Неновим.

Герман Ненов — український режисер різноманітних телешоу та музичних кліпів.

Київський креатив взагалі не є чужим на пісенному конкурсі «Євробачення». Ненов вже працював на «Євробаченні-2023» як креативний директор, який представляв Україну на конкурсі. Він також має досвід участі в дитячому пісенному конкурсі «Євробачення», де був креативним директором для виступів представників України у 2021 та 2022 роках.

Співачка та композиторка Талі Голергант представлятиме Велике Герцогство Люксембург, яке повернеться на «Євробачення» вперше за 30 років. Вона заспіває «Fighter» у першому півфіналі 7 травня.

Люксембург був однією з семи країн, які взяли участь у першому пісенному конкурсі «Євробачення» в 1956 році. Країна брала участь у конкурсі загалом 37 разів, перш ніж вийти з нього після 1993 року. Протягом цих 37 років вони виграли конкурс п’ять разів, остання з перемог була в 1983 році. Люксембург був близький до того, щоб повернутися до конкурсу у 2004 році, однак відмовився через фінансові витрати.