Лабораторії, Зеленський, аборти: дивні поправки конгресвумен до проєкту допомоги Україні

Лабораторії, Зеленський, аборти: дивні поправки конгресвумен до проєкту допомоги Україні

Конгресвумен-республіканка Марджорі Тейлор Грін внесла поправку до законопроєкту про іноземну допомогу, згідно з якою члени Конгресу, які проголосували за надання допомоги Україні, повинні вступити в Збройні сили України. А ще вона вимагає закрити «біолабораторії» в Україні, повідомляє Newsweek.

Конгресвумен від Республіканської партії штату Джорджія запропонувала поправки до довго обговорюваних законопроєктів про допомогу Україні та Ізраїлю в середу ввечері після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон сказав представникам, що вони голосуватимуть за три окремі законопроєкти.

Ще один проєкт висувається для Індійсько-Тихоокеанського регіону, включаючи військове фінансування Тайваню.

Грін, яка довгий час виступає проти будь-якого подальшого фінансування України, внесла деякі чудернацькі поправки до Закону про додаткові асигнування на безпеку України.

В одній із її поправок йдеться про те, що «будь-який член Конгресу, який проголосує за цей закон, зобов’язаний піти в українську армію». Грін очолює тих, хто незадоволений роботою Джонсона, і погрожує подати прохання про його відставку, якщо він просуватиме іноземну допомогу через Палату представників.

Три інші поправки, внесені Грін до законопроєкту про Україну, полягають у тому, щоб змусити Україну «закрити всі свої біолабораторії» до того, як вона отримає більше грошей; має бути зроблений звіт, щоб довести, що «християнські церкви в Україні здатні працювати без втручання уряду», і що Україна має провести «чесні і справедливі вибори» перед тим, як отримати гроші, хоча, згідно з українським законодавством, країна не може провести вибори під час воєнного стану.

Згідно з правкою, яку Грін внесла 18 квітня, Грін вимагає, щоб Україна не отримувала грошей, поки Володимир Зеленський не піде з поста президента і країна почне переговори з Росією. Серед інших дивних правок — вимога заборони абортів в Україні, а також здача «всієї інформації» про Хантера Байдена та Burisma і заборона будь-якого фінансування батальйону «Азов».