Трамп заявив, що виживання України важливе для США, та розкритикував Європу

Трамп заявив, що виживання України важливе для США, та розкритикував Європу

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і дорікнув європейським союзникам у недостатній підтримці Києва.

Про це він написав у четвер у своїй соцмережі Truth Social, передає Ukrinform з посиланням на Reuters.

«Чому Європа не може вирівняти або зрівнятись з грошима, які вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка відчайдушно їх потребує? Як усі погоджуються, українське виживання та сила мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо для нас! РУХАЙСЯ, ЄВРОПО!» — написав Трамп.

Відзначається, що заява Трампа з’явилася наступного дня після того, як він зустрівся в нью-йоркській Trump Tower з президентом Польщі Анджеєм Дудою і похвалив Польщу.

45-й президент і польський лідер обговорили пропозицію Дуди про те, щоб члени НАТО витрачали на оборону щонайменше 3% свого ВВП, а не 2%, як це передбачено чинними правилами.

У своєму пості Трамп вперше висловився про необхідність посилити підтримку України, хоча й не підтримав законопроєкт про виділення країні 61 мільярда доларів, за який незабаром має проголосувати Палата представників.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що Конгрес розгляне пакет допомоги Україні в суботу, незважаючи на різкі заперечення правого крила Республіканської партії.