Уболівальницю вигнали зі спортивного матчу в США через прапор України

Уболівальницю вигнали зі спортивного матчу в США через прапор України

Уболівальницю вигнали з Western & Southern Open у неділю після того, як російська гравчиня поскаржилася судді під час матчу, що вболівальниця сиділа там із українським прапором на плечах. Про це повідомляє Yahoo.

Під час першого сету кваліфікаційного матчу між Анною Калінською та Анастасією Потаповою, які обидві є росіянками, у неділю в Цинциннаті одна з гравчинь зупинилася і поскаржилася судді Моргані Лейн.

Проблема була пов’язана з глядачкою, яка спостерігала за ними. Вболівальниця на ім’я Лола просто тихо сиділа і спостерігала за матчем з українським прапором на плечах і українським вінком на голові. Лейн злізла зі стільця і виступила проти Лоли, сказавши, що її дії були «негарними».

Лола відповіла, що «негарно вторгатися в країну», чітко маючи на увазі повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке триває вже майже шість місяців.

Після цього інцидент посилився, і Лола покинула матч. Пізніше охорона знайшла її та сказала, що її прапор був більшим за дозволені 18×18 дюймів — це правило, якого рідко, якщо взагалі хтось дотримується.

Охорона супроводила Лолу на парковку і сказала, що вона має залишити прапор там.

Турнір посилався на правило розміру прапора, коли у них попросили коментар.

Калінська перемогла Потапову в двох сетах 7-5, 6-1. Незрозуміло, яка гравчиня поскаржилася першо та як відреагувала інша.

Інцидент у неділю став останнім, пов’язаним із вторгненням Росії в Україну за останні місяці. Раніше цього року організатори Вімблдону заборонили гравцям з Росії та Білорусі брати участь у турнірі, але тоді WTA та ATP не нараховували очки з цього заходу у відповідь. Російським гравцям в обох турах було дозволено грати, але вони робили це під нейтральним прапором.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *