ЗСУ вже повернули понад 1000 квадратних кілометрів окупованої території України

ЗСУ вже повернули понад 1000 квадратних кілометрів окупованої території України

Понад 1000 квадратних кілометрів (386 квадратних миль) території України було відвойовано у російських військ, заявив президент Володимир Зеленський після раптового контрнаступу в Харківській області на північному сході країни. Про це повідомляє CNBC.

«Наші герої вже звільнили десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати, – сказав Зеленський у вечірньому зверненні. – Загалом з 1 вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території».

Він подякував Збройним Силам і солдатам, які брали участь в операціях, а також подякував США за їх останнє зобов’язання надати 675 мільйонів доларів військової допомоги.

«Кожен із цих кроків наших партнерів має реальний вплив на міцність нашої держави та всієї Європи у захисті від російського терору», – сказав він.

Як зазначає Al Jazeera, у Кремлі відмовляються коментувати повідомлення про українські успіхи під Харковом.

На тлі цього щонайменше 10 людей отримали поранення, коли центр Харкова зазнав російського ракетного обстрілу, заявили місцеві чиновники, тоді як старший помічник президента заявив, що атаки були помстою Росії за успіхи України на полі бою.

Ракети влучили в дитячий художній центр і школу, а також у приватні будинки, повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Голова Адміністрації президента України Андрій Єрмак заявив, що ця атака була помстою росіян за успіх Збройних сил України у контратаці, яка звільнила понад 20 населених пунктів.

«На кожен успіх ЗСУ, на кожну перемогу, росіяни, як слабкі та підлі [значок змії], відповідають обстрілами по мирних людях. Знову вдарили по Харкову, є постраждалі діти. росія – це країна-терорист. Боягузи і злочинці. Ви будете відповідати і навряд чи зможете десь сховатися», – написав Єрмак у Telegram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *