Діти з деокупованого села біля Бучі продають саморобні прикраси, збираючи кошти для ЗСУ

Діти з деокупованого села біля Бучі продають саморобні прикраси, збираючи кошти для ЗСУ

Українці багатьма креативними способами збирають пожертви для країни, допомагають навіть наймолодші, розповідає Voanews.

Діти з деокупованої Київщини продають саморобні прикраси, щоб зібрати кошти для Збройних сил України. Шестирічний Матвій Гречанов вже волонтерить для української армії. Разом із його друзями з селища Мила у Бучанському районі на Київщині він виготовляє прикраси, щоб зібрати гроші для ЗСУ.

«Ми створюємо браслети та збираємо кошти для української армії задля перемоги», — каже хлопчик.

Матвій, може, ще дуже юний, але він знає, що таке війна. Більшу частину березня він прожив у підвалі зі своєю мамою, оскільки росіяни бомбили район з ранку до ночі.

«Ми були тут під час обстрілів. Це було дуже страшно, — розповідає мама Людмила Гречанова. — Бомби та літаки літали над нами. Усюди були російські танки».

«Було страшно, але не надто страшно, — каже Матвій. — Я спав у підвалі та прокидався, почувши деякі звуки. Ніби щось падає, та чув звуки заліза, яке тріскається».

Дев’ятирічна Аня Тарасюк волонтерить разом із Матвієм. Вона повернулася до Мили, коли російських загарбників вигнала українська армія. Для неї перемога України означає у першу чергу можливість жити у власному домі.

«Я рада, що ми допомагаємо ЗСУ і що ми вдома, а не у іншому місці, де я нічого не знаю. Це робить мене щасливою», — зізнається Аня.

Коли діти вперше придумали виготовляти браслети, вони не очікували багато, каже дівчинка. Спочатку вони спробували продати прикраси надворі — вдалося продати багато. Потім повторювали це знову і знову.

Тільки за перший тиждень діти зібрали 1 тисячу доларів.

«Хто скільки дасть, хтось 20 гривень, хтось 200. Для мене важливо робити це. Тому що наша армія захищає нашу країну. І може, якщо ми допомагаємо ЗСУ, ми можемо врятувати чиєсь життя», — каже одна з юних майстринь Валерія Федоренко.

Батьки дітей передають усі гроші, що ті заробляють, до волонтерів, щоби кошти доправляли безпосередньо на передову.

Коли почався навчальний рік, діти навчилися поєднувати освітній процес й волонтерство. Матвій каже, що продовжуватиме продавати браслети. Він упевнений, що Україна переможе. І у його малому віці він робить все, щоби наблизити Перемогу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *