Оскароносна Жульєт Бінош закликала світ не звикати до жахів в Україні

Оскароносна Жульєт Бінош закликала світ не звикати до жахів в Україні

На церемонії вручення премії «Сезар» у Парижі володарка «Оскара» Жульєт Бінош висловила підтримку українському народу та назвала Зеленського втіленням мужності, пише Espreso Global.

58-річна французька кінозірка Жульєт Бінош вшанувала український народ на відкритті 48-ї церемонії вручення премії «Сезар».

«Рік тому російська армія за наказом президента порушила територіальну цілісність України. Ця 48-ма церемонія „Сезар“ присвячена Україні та всьому її народу», — підкреслила артистка.

Бінош розповіла жахливу історію українки, яка цього року втратила всю родину.

«Я чула, як вони всі померли. Міша важко дихав, ніби намагався звільнитися від плити, але не міг. У якийсь момент він завмер, — зі сльозами на очах процитувала Бінош свідчення жінки з України. — І тоді я почула, як Поліна плаче. Вона також померла. Мама розповідала, що син кликав мене кілька разів, потім перестав розмовляти. Назавжди. Йому було 14 років».

Акторка була дуже зворушена. Вона підкреслила, що шокована тим, що переживають люди в Україні.

«Ми, чия робота полягає в тому, щоб розповідати історії людей, як ми можемо не зраджувати, коли нас там немає? Не звикати до того жаху, який змушують нас відчувати свідчення, чи безпорадності, у яку вони нас занурюють. І відповідно до наших здібностей зробити те найменше, що ми можемо зробити — надати сенсу і краси, можливо, любові. Хоча б ще одній людині», — підкреслила артистка.

Говорячи про президента України, Бінош назвала Зеленського втіленням мужності, як і всіх чоловіків, жінок і дітей України, які переживають жахіття війни.