Мурал Бенксі зняли з розбомбленої будівлі в Україні та виставили на експозицію

Мурал Бенксі зняли з розбомбленої будівлі в Україні та виставили на експозицію

Художник Бенксі, чиї роботи були продані за мільйони, намалював цей мурал та шість інших минулого року в місцях, які сильно постраждали від важких боїв після повномасштабного вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого 2022 року. Про це нагадує Standard.

З пошкодженої багатоповерхівки в Ірпені, що на північний захід від Києва, зняли частину стіни, на якій був намальований один із творів мистецтва. На муралі зображена гімнастка, що розмахує стрічкою та балансує на дірці, зробленій російським снарядом.

Твір мистецтва, захищений плексигласом, тепер виставлено на загальний огляд в іншому районі міста.

Бенксі намалював кілька муралів в Україні з початку повномасштабної війни з Росією. На одному з муралів зображена дівчина-гімнастка, яка виконує стійку на руках на купі бетонних уламків. Інший показує старого, який купається.

Злодії намагалися вкрасти один з муралів у грудні минулого року, прагнучи відрізати його від стіни, на якій його намалювали. Групі вдалося відрізати частину дошки та штукатурки із зображенням жінки в протигазі та халаті, що тримає вогнегасник, на боці пошкодженої в боях будівлі. Колишній голова Київської області повідомив, що групу помітили на місці події в Гостомелі неподалік української столиці, а мурал вилучили.

«Ці зображення є символами нашої боротьби з ворогом, — зазначив Олексій Кулеба в Telegram. — Це історії про підтримку та солідарність усього цивілізованого світу з Україною. Ми зробимо все, щоб зберегти ці витвори вуличного мистецтва як символ нашої перемоги».