Літак нової української авіакомпанії успішно виконав свій перший рейс

Літак нової української авіакомпанії успішно виконав свій перший рейс

Найновіша авіакомпанія України офіційно піднялася в небо! Supernova Airlines, що входить до групи компаній «Нова пошта», виконала перший рейс за зміненим маршрутом. Літак доставив 7 тонн міжнародних посилок клієнтів з Риги в Україну через Польщу, пише Simple Flying.

Стартап авіакомпанії є проектом української приватної поштової компанії «Нова пошта». Supernova Airlines була заснована у 2021 році та отримала сертифікат оператора цього січня, ставши першою українською компанією, як зробила це з початку повномасштабної війни.

Сьогоднішній рейс здійснювався на літаку ATR 72-500F латвійської авіакомпанії RAF-Avia з реєстрацією YL-RAK. Дебютний рейс вилетів з міжнародного аеропорту «Рига» сьогодні вранці о 08:08 і прямував до Польщі. Після трохи більше двох годин польоту літак з вантажем приземлився в аеропорту Жешув-Ясьонка.

Після зняття вантажу з літака всі посилки перевантажили у наземний транспорт та відправили в Україну, оскільки повітряний простір країни досі закритий. Зворотній рейс до Риги відправлявся з Жешува о 10:44 і зайняв лише годину тридцять шість хвилин, щоб дістатися до пункту відправлення.

Supernova Airlines планує літати за цим маршрутом двічі на тиждень, по вівторках і четвергах, щоб задовольнити попит. Розглядаються додаткові послуги з найближчих до України європейських аеропортів у світлі триваючої війни.

Авіакомпанія планує базувати свою діяльність у міжнародних аеропортах «Бориспіль» і «Львів» після закінчення російсько-української війни, коли українське небо знову відкриється для польотів. Supernova також бере участь у відкритті Ужгородського аеропорту, який лежить через річку Уж від Словаччини.

Директор Supernova Airlines Ярослав Красножон підтвердив, що перевізник планує ще більше розширюватися.

Наступні ринки, на яких компанія зосереджена для вантажних рейсів, це США та Китай. Красножон сподівається розпочати надання послуг до кінця цього року, щоб задовольнити значний і зростаючий попит на свої послуги.

Supernova розвиває свій флот і планує отримати ще два літаки, в ідеалі широкофюзеляжні, до кінця 2023 року. Флот перевізника наразі складається з двох орендованих літаків Антонов-26, здатних перевозити до 5 тонн вантажу.