В Україні створять Корпус морської піхоти та нові бригади: Зеленський

В Україні створять Корпус морської піхоти та нові бригади: Зеленський

У День морської піхоти президент Володимир Зеленський анонсував створення Корпусу морської піхоти для формування нових бригад і розвитку цієї складової українського війська, пише Ukrainska Pravda.

Про це президент України заявив під час проведення урочистих заходів. Такою була промова:

«Особливий день. Особливий для всіх громадян України. День особливої відваги, стійкості, сили, які мають бійці морської піхоти України.

Сьогодні маю честь оголосити, що ухвалено рішення значно збільшити потенціал української морської піхоти – створити Корпус морської піхоти. Держава робитиме все для розвитку важливого, міцного роду військ. Для оснащення нашої піхоти сучасною зброєю, технікою та для створення нових бригад морської піхоти України.

Дякую кожному воїну за те, що ви робите все ближчою найголовнішу сторінку нашої держави. Це сторінка справедливої української перемоги. Слава вам – усім морським піхотинцям України!».

Зеленський нагадав про внесок морської піхоти в обороні острова Зміїний та міста Маріуполь, у боях за Авдіївку та Волноваху, під час оборони Миколаєва, прикриття Одеси та оборони Херсонської області.

Володимир Зеленський наголосив, що морська піхота – це братерство сильних, витривалих, вірних своїм переконанням і покликанню бійців, які завжди демонструють швидкість, рішучість і результат. Також присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Президент також вручив державні нагороди і подякував тим, хто наближає «справедливу українську перемогу».