«Якщо зброя закінчиться, будемо воювати лопатами»: Кулеба дав велике інтерв’ю для США

«Якщо зброя закінчиться, будемо воювати лопатами»: Кулеба дав велике інтерв’ю для США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що «час спливає» для того, щоб Конгрес ухвалив нову угоду про фінансування додаткової військової допомоги Україні. Про це він заявив у інтерв’ю для ABC News.

Адміністрація Байдена та республіканці в Палаті представників не досягли ширшої угоди про фінансування, яка включала б додаткові 60 мільярдів доларів допомоги у сфері безпеки для військових зусиль України.

В інтерв’ю ABC News Кулеба заявив, що більше фінансування для України потенційно дозволить уникнути прямої конфронтації між НАТО та Росією — ситуації, у яку американські війська будуть змушені втрутитися.

«Якою б зараз не була ціна підтримки України, ціна налагодження безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою», — сказав він.

Він також попередив Сполучені Штати та їхніх союзників про те, який сигнал надішле іншим супротивникам Заходу перемога Росії в Україні.

«Якщо Захід не в змозі зупинити Росію в Україні, то кого ще він не зможе зупинити в інших частинах світу?» — запитав Кулеба. Однак міністр пообіцяв, що Україна не поступиться Росії.

«Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо воювати лопатами, — сказав він, — тому що на карту для України поставлено існування нації».

На початку сезону праймеріз Республіканської партії Кулеба заявив, що не хоче, щоб Україна займала важливе місце в американських передвиборчих дебатах. Він висловив сподівання, що Україна буде «темою, яка об’єднує, а не роз’єднує».

Відповідаючи на запитання, чи його турбує перспектива другого президентства Трампа, Кулеба наполягав, що Україна «нічого не боїться» і сказав, що його країна не буде втручатися у вибори в США, у чому звинувачують Росію під час виборів 2016 року.