Остін розкритикував удари України по російських нафтопереробних заводах

Остін розкритикував удари України по російських нафтопереробних заводах

Атаки України на нафтопереробні заводи в Росії можуть вплинути на світові енергетичні ринки — таку заяву зробив Ллойд Остін, глава Департаменту оборони США, на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил. Про це пише Ukrainska Pravda із посиланням на Bloomberg.

Замість ударів по НПЗ Остін закликав Україну зосередитися на атаках на військові об’єкти.

«Ці атаки можуть мати зворотний ефект з точки зору глобальної енергетичної ситуації. Україні краще зосередитися на тактичних і оперативних цілях, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу», — сказав глава Пентагону.

Як пише видання, крім того, Остін закликав Конгрес схвалити додаткову військову допомогу Україні та підкреслив, що така допомога також сприятиме збільшенню оборонного виробництва в США і що кошти допоможуть оборонній промисловості.

За даними Bloomberg, коментарі Остіна одразу ж засудив сенатор-республіканець Том Коттон, який звинуватив Білий дім у тому, що він перешкоджає ефективним діям України з політичних мотивів.

«Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали у рік виборів», — зазначив сенатор.

Bloomberg також пише, що адміністрація Байдена зосередилася на боротьбі з інфляцією, в тому числі з цінами на бензин для американських споживачів.

Додамо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг днями заявляв, що Україна, на його думку, має право вражати законні військові цілі на території Росії.

«Я не даватиму конкретних порад щодо того, які цілі Україні слід чи не слід атакувати, окрім того, що це частина права на самооборону, яка також включає в себе ураження законних військових цілей за межами власної країни. Оскільки Росія використовує так багато різних типів засобів для нападу на Україну, Україна має право на самооборону, що включає в себе також ураження легітимних військових цілей за межами України», — сказав генсек НАТО.