США передали Україні конфісковану зброю та боєприпаси: звідки їх взяли

США передали Україні конфісковану зброю та боєприпаси: звідки їх взяли

Як повідомляє Центральне командування Збройних сил США у вівторок, 9 квітня, уряд Сполучених Штатів кілька днів тому передав Збройним силам України понад 5 000 автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 та понад 500 000 набоїв калібру 7,62 мм.

«Цього достатньо, щоб укомплектувати стрілецькою зброєю одну окрему мотопіхотну бригаду Збройних Сил України. Ця зброя допоможе Україні захиститися від російського вторгнення», — йдеться у повідомленні Центрального командування.

У дописі зазначено, що уряд отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023 року завдяки позовам Департаменту юстиції США про цивільну конфіскацію проти іранського Корпусу вартових ісламської революції. Ці боєприпаси були спочатку вилучені Центральним командуванням ВМС США і партнерськими військово-морськими силами з чотирьох окремих транзитних суден без громадянства в період з 22 травня 2021 року по 15 лютого 2023 року.

Боєприпаси передавалися від Корпусу вартових ісламської революції до хуситів в Ємені в порушення Резолюції Ради Безпеки ООН 2216.

Повідомляється, що Центральне командування Збройних сил США зобов’язується співпрацювати з союзниками і партнерами, щоб протидіяти потоку іранської летальної допомоги в регіоні всіма законними засобами, включаючи санкції США і ООН, а також через заборони.

Підтримка Іраном збройних угруповань загрожує міжнародній і регіональній безпеці, військам США, дипломатичному персоналу і громадянам у регіоні, а також партнерам Сполучених Штатів, йдеться у повідомленні.

«Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб пролити світло на дестабілізуючу діяльність Ірану і зупинити її», — завершується допис.