Найбільша ТЕС Київщини знищена ударом РФ: Центренерго втратило 100% генерації

Найбільша ТЕС Київщини знищена ударом РФ: Центренерго втратило 100% генерації

Влада заявила, що вночі ракетні обстріли та атаки безпілотників повністю зруйнували Трипільську ТЕС, найбільшу електростанцію в столичному регіоні, повідомляє Ukrinform.

Атака в ніч на 11 квітня зруйнувала Трипільську ТЕC, а ПАТ «Центренерго» втратило 100% своєї генерації. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Внаслідок сьогоднішнього масованого обстрілу російські війська повністю знищили Трипільську ТЕC у Київській області», — повідомили в «Центренерго».

Відзначається, що в результаті нападів сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

«Всі працівники, які були на зміні під час обстрілу, живі», — повідомив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота.

«Ситуація на Трипільській ТЕС дійсно є складною… Руйнування були значними, думаю, через декілька днів будемо мати більш ясну картину щодо того, чи можна буде там якесь обладнання відновити, хоча б частково», — заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Через руйнування на Зміївській ТЕС та окупацію Вуглегірської ТЕС «Центренерго» втратило всі потужності з виробництва електроенергії.

Як повідомлялося, внаслідок російської атаки в ніч на 11 квітня постраждали підстанції та електростанції «Укренерго» у п’яти областях. Зокрема, пошкоджено обладнання на двох ТЕС ДТЕК.

Ситуація із енергетикою в Україні вкрай небезпечна: детальніше читайте в нашому матеріалі.