Netflix запускає нову програму грантів для українських кінематографістів

Netflix запускає нову програму грантів для українських кінематографістів

Українська Кіноакадемія за підтримки Netflix запускає нову програму для допомоги українським кінематографістам. Кіноакадемія поділилася новиною про це у себе на сторінці в Facebook.

«Програма пропонує гранти по 10 000 доларів США на підтримку 20 проєктів з розробки сценарію повнометражного художнього фільму для команд сценаристів та продюсерів, які мають громадянство України», — йдеться в дописі.

Кіноакадемія зазначає, що кожна обрана команда також братиме участь у майстер-класах, розроблених EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), та отримає індивідуальні консультації та наставництво від експертів EAVE щодо написання сценарію, фінансування та маркетингових стратегій для їхніх проєктів.

Кожен український митець може подати заявку на участь в ініціативах незалежно від нинішнього місця проживання. Згідно з повідомленням, проєкти розглядатиме журі, до складу якого входитимуть міжнародні експерти кіноіндустрії. Українська Кіноакадемія також сприятиме у перекладі готових сценаріїв англійською мовою, щоб проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок.

«Підтримка Netflix для української аудіовізуальної індустрії також передбачає проведення цифрових майстер-класів, спрямованих на поліпшення навичок та знань креативників. Пізніше цього року New York Film Academy за підтримки програми ЄС House of Europe організує майстер-клас для початківців та досвідчених сценаристів і продюсерів. Подача заявок відкриється у травні», — пише Українська Кіноакадемія.

Допис відмічає, що ініціатива від Netflix Fund for Creative Equity є продовженням підтримки української кіно- та телеіндустрії, та на сьогодні вже 200 фахівців галузі отримали стипендії для реалізації своїх творчих цілей, а навчання та наставництво були запропоновані понад 650 українським кінематографістам, сценаристам, продюсерам та іншим представникам галузі.

Українська Кіноакадемія також повідомляє, що за підтримки Netflix допомогла 48 проєктам, виділивши гранти на розробку сценарію, та 10 передовим кінопроєктам, надавши фінансову підтримку для допомоги у постпродакшені.

Подати заявку можна за цим посиланням до 17 квітня.