РФ звинувачує у теракті в «Крокусі» українську фірму, пов’язану з сином Байдена

РФ звинувачує у теракті в «Крокусі» українську фірму, пов’язану з сином Байдена

У вівторок Росія почала розслідування «фінансування тероризму», до якого нібито причетні західні країни, заявивши, що кошти, отримані американськими фірмами в Україні, були використані для «терористичних актів» у РФ. Про це пише Barrons.

Заява була зроблена на тлі того, що Москва продовжувала звинувачувати Захід і Україну в нападі на концертний зал минулого місяця, унаслідок якого загинули 144 людини. Нагадаємо: відповідальність за напад на «Крокус Сіті Хол» взяло на себе угруповання «Ісламська держава», а офіційні особи США заявили, що попереджали Москву про неминучий теракт.

У слідчому комітеті Москви заявили, що «розслідують джерела доходів» на мільйони доларів і «причетність до справи конкретних осіб з-поміж чиновників і державних комерційних організацій західних країн». Вони наводять назву компанії, в якій працював Хантер Байден, син президента США.

«Встановлено, що фінансові кошти, отримані через комерційні організації, зокрема нафтогазову компанію Burisma Holding, яка працювала в Україні останніми роками, використовували для вчинення терористичних актів усередині Росії», — заявили в комітеті.

Білий дім відхилив російське «розслідування».

«Це нісенітниця, — заявив на брифінгу у Вашингтоні радник із національної безпеки США Джейк Салліван. — Росія знає, що саме ІДІЛ скоїла напад у Москві, ми знаємо, що саме ІДІЛ скоїла напад у Москві. Ми попереджали Росію про підготовку теракту в Москві. Москва, і все інше — шум».

Цей крок було зроблено на тлі того, що республіканці США намагаються завдати шкоди президенту-демократу, звинувачуючи його у використанні свого впливу для допомоги синові в його ділових відносинах в Україні. Джо і Хантер Байдени стверджують, що не робили нічого протизаконного. У лютому колишній інформатор ФБР був заарештований за сфабриковані звинувачення в корупції проти Байденів.