До списку американського Forbes «30 до 30» увійшла рекордна кількість українців

До списку американського Forbes «30 до 30» увійшла рекордна кількість українців

Цього року до списку Forbes «30 до 30» потрапила рекордна кількість українців — 11, серед них спортсмени, блогери та підприємці у різних галузях, яким ще не виповнилося 30 років, а вони вже стали успішними та відомими. Детальніше про це розповідає РБК-Україна із посиланням на Forbes.

Спорт та ігри

У цій категорії у список потрапила стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, яка стала чемпіонкою світу у 2023 році та головною претенденткою на «золото» на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Також у категорію увійшла Дана Сидоренко — засновниця геймерського стартапу GameTree, який створює безпечний простір для геймерів.

Медіа та маркетинг

До цієї категорії потрапила Василіса Степаненко, відеопродюсерка, яка разом із Мстиславом Черновим та Євгеном Малолєткою створювала документальний фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав нагороду «Оскар».

У списку є Макс Клименко — блогер-мільйонник, що створює контент із порадами з кар’єри та бізнес-аналітики. Також він є засновником комунікаційної агенції KLYM&CO, яка співпрацює з ООН, WWF, Google та Microsoft.

Соціальний вплив

Власник школи англійської Speaking club Владислав Перистий також увійшов до списку «30 до 30».

Фінанси

Партнери венчурного фонду Flyer One Ventures Олексій Єрмоленко та Олена Мажуга увійшли до списку вже не вперше, раніше їм вдалося це зробити у 2022 році.

Технології

Співзасновник та технічний директор ШІ-стартапу Traces AI Вероніка Юрчук разом із компанією Traces AI, що надає відеоаналітику на основі штучного інтелекту для компаній у секторі безпеки, увійшли до списку. Ця технологія також використовує для розпізнавання характерні риси людини, аксесуари та одяг, розмиваючи обличчя, щоб зберегти анонімність.

Євгенія Брошеван потрапила до списку через гідну роботу своєї кіберкомпанії Haken, яка співпрацює з криптовалютними компаніями, біржами та геймінговими проєктами та має понад 1200 клієнтів.

Засновники юридичного стартапу Legal Nodes Маргарита Сівакова та Максим Малюк також у списку Forbes. Компанія працює за моделлю передплати. Вона допомагає іншим компаніям обходитися без юристів, але за необхідності користувачі можуть придбати окремі послуги.