Путін планує інтегрувати окуповані території України протягом шести років

Путін планує інтегрувати окуповані території України протягом шести років

Президент Росії Володимир Путін заявив про плани Росії інтегрувати окуповані українські території до складу Російської Федерації протягом наступних шести років, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у США. Про це пише Ukrainska Pravda.

Путін заявив, що Росія планує, щоб окуповані території України до 2030 року були зрівняні з Росією в невизначених «ключових областях». ISW вважає, що це свідчить про те, що Росія рухається вперед з довгостроковими планами та не передбачає жодних територіальних поступок.

Крім того, Путін закликав російські банки не боятися західних санкцій і активізувати роботу на тимчасово окупованих територіях і зазначив, що суб’єкти РФ налагодили шефські мережі з окупованими територіями України.

Ще декілька ключових тез ISW від 1 лютого:

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний представив загальну стратегію перехоплення ініціативи театру військових дій в Україні та збереження її для сприяння українським перемогам на полі бою. Детальніше про це читайте на UA Diaspora.

Українські війська в ніч з 31 січня на 1 лютого успішно вразили та потопили судно Чорноморського флоту (ЧФ) Росії в Чорному морі поблизу окупованого Криму. Більше — в нашій новині.

Російські мілітарі-блогери продовжують висловлювати розчарування щодо постійних тактичних помилок російських військ під час наступальних операцій на заході Донецької області.

Європейський Союз (ЄС) одноголосно схвалив пакет фінансової підтримки України на 2024-2027 роки. Ми писали про це детальніше.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеф Боррель заявив, що ЄС не зможе відправити в Україну обіцяний мільйон снарядів до березня 2024 року, але планує виконати цю обіцянку до кінця 2024 року. Окрім того, турецькі банки почали закривати рахунки російських компаній через загрозу вторинних санкцій США.